HEGYKÖZCSATÁRI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉG
WEBSITE TRANSLATE
 
BEJELENTKEZÉS
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
IMAHÉT 2016
 
IMAHÉT 2014
 
IMAHÉT 2013
 
IMAHÉT 2012
 
HEGYKÖZCSATÁRI IMAHÉT 2011
 
HEGYKÖZCSATÁRI IMAHÉT 2010
 
KONFIRMÁLÁS 2012
 
NŐSZÖVETSÉGI ZÁSZLÓAVATÁS
 
KARÁCSONY 2009
 
FŐMENÜ
 
HASZNOS LINKEK
 
KAPCSOLÓDÓ LAPOK
 
BLOG
Friss bejegyzések
2010.03.09. 18:41
2009.02.11. 20:00
Friss hozzászólások
 
ÓRA
 
NAPTÁR
2017. Augusztus
HKSCPSV
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
<<   >>
 
LÁTOGATOTTSÁG
Indulás: 2007-12-29
 
SZÓTÁR
 
PPS - EK
 1. PPS – ek EGYHÁZI 1
 2. PPS – ek EGYHÁZI 2
 3. PPS – ek ÉRDEKES 1
 4. PPS – ek ÉRDEKES 2
 5. PPS – ek ÉRDEKES 3
 6. PPS – ek ÉRDEKES 4
 
INNEN VOLTAK

counter
 
A FALU KARÁCSONYA 2011

HEGYKÖZCSATÁR TELEPÜLÉS KARÁCSONYA

     Közösen ünnepeltek Hegyközcsatár lakosai Karácsony második napján a hegyközcsatári kultúrotthonban.

A Falu Karácsonya Hegyközcsatárban

    Ilyen még nem volt! – mondták sokan a falu lakói közül, hiszen olyasmire vállalkoztak a történelmi egyházak, a községi RMDSZ szervezet, a Polgármesteri hivatallal, ami közelebb hozza egymáshoz a falu közösségét felekezet és politikai hovatartozás nélkül. Már évek óta tervben volt egy közös karácsonyi ünneplés, amikor a falu apraja nagyja közösen ünnepelheti a Jézus Krisztus születését.

    Karácsonykor a világon mindenhol Krisztus születésének örömhírét ünneplik. Az emberek a templomokban adnak hálát Istennek a legnagyobb ajándékért, a megváltást hozó Jézusért. Fel kell ismerni Isten végtelen szeretetét, és nekünk is erre kell törekedni, ez  minden felekezet legfontosabb üzenete. Sajnos sokan nem, vagy ritkán látogatják Isten háza, ezért azokhoz is el kell jusson a mennyei üzenet, a fény, a világosság, amely vezető lehet számukra a krisztusi úton. Ennek felismeréseként is kerülhetett sor ezen terv kidolgozására.

    A terv az idén megvalósult, így a Hegyközcsatári Református és Római Katolikus egyházközségek közösen a hegyközcsatári Polgármesteri Hivatallal egy színvonalas rendezvényt hoztak össze Miklós Spurigán Zoltán kántor és Sztankovics Gyula kultúrreferens szervezésével.

    Elmondható, hogy a rendezvény két részből állt, egy egyházi és egy világi műsorból. A műsorok megkezdése előtt Vitályos Barna polgármester ünnepi köszöntőjében többek közt a következőket hangsúlyozta: „…amikor a Karácsony eredetére, Jézus Krisztus születésére  tekintünk vissza megláthatjuk, hogy az eltelt kétezer év során mindazok akik az élet kérdéseivel fordultak Hozzá és bátran követték szavait, szívükben megnyugvásra, az élet válságos helyzeteiben megoldásra, az embertársakkal való kapcsolatban áldozatos szeretetre, a szenvedésben belső erőre találtak.

    Hinnünk és bíznunk kell ezekben az embert próbáló időkben, amikor mindannyian látjuk, érezzük, hogy mily zavaros körülöttünk a világ. Hinnünk kell abban, hogy ez változni fog, hogy összefogva, együtt elég erősek vagyunk a változtatáshoz…bízom benne, hogy az együttgondolkodás, a hit, a remény, a szeretet köztünk van, mert akkor meg tudjuk oldani feladatainkat. Nem csak túlélni szeretnénk ez előttünk álló évet, hanem a nehéz helyzetben is fejleszteni, építeni akarjuk településünket…. kívánom, hogy az előttünk álló újesztendő legyen mindenki számára jó és elviselhetőbb, mentes minden rossztól és kellemetlen dolgoktól. Legyen rajtunk az Úr áldása, őrizze és védje kis községünket és annak minden lakóját, Áldott, Békés Karácsonyi ünnepeket, Boldog, sikeres, bőséges újesztendőt kívánok Önöknek!...” - mondta a polgármester.
      Ezt követően Miklós Csaba református lelkipásztor egy áhítattal emlékeztetett a Megváltó születésére és köszönte meg hogy Hegyközcsatár lakosai felekezeti összefogással együtt ünnepelhetnek békében, megértésben.

     Elsőként a református gyerekek hagyományos betlehemes játékát csodálhatták meg a jelenlévők, majd azt követően ugyancsak egy betlehemes játék következett a helyi római katolikus gyerekek előadásában, amelynek feldolgozása a Mária és József szemszögéből történt. Nagyon ügyesek voltak a gyerekek a két betlehemes játék két különböző feldolgozásban de egyazon üzenettel még érdekesebbé tette az előadást.

     A gyerekek előadását megelőzően a hegyközcsatári Református és a hegyköztótteleki Római katolikus Egyházközségek vegyes kórusának előadását hallgathatta meg a telt kultúrotthon közönsége akik két csodálatos kórusművet adtak elő nagy sikerrel, az egyik: A. Adam: Szentséges éj, Gerzsenyi Sándor feldolgozásában, a másik: Ki az kit csendes…, egy ír dallamra írt gyönyörű ének.

    Sok karácsonyi verset mondtak a gyerekek, majd egy duett következett Kurucz Anita és Sass Emőke előadásában akik főleg karácsonyi dalokkal kápráztatták el a jelenlévőket. Ők az idén a nagyváradi Diákszövetség által megrendezett Dalfesztiválon bekerültek a legjobb tizenöt közzé.

    A hegyközcsatári Molnár István régi ismerősként lépett színpadra és pengette citerájának húrjait, hiszen ő immár öt éve ott van minden helyi rendezvényen, de 2010-ben részt vett a Ki Mit Tud versenyen is ahol a középdöntőig jutott.

     Most mutatkoztak be elsőként nagy sikerrel az alig pár hónapja alakult SZIKRA moderntánc csoport akik a helyi általános iskola tanulói, koreográfusok és művészeti vezetőjük Molnár István aki a volt Dance Club vezetője volt.

    Nem maradhattak ki a helyi mesemondó gyerek tehetségek sem az ünnepi műsorból, hiszen ők is ott vannak minden falu rendezvényen a kihagyhatatlan meséikkel.

       Elsőként Ilyés Jenő Ákostól hallhattuk Móra Ferencz: Kevély Kereki című meséjét, majd Sáhi Sándor adta elő a Megitatják a fűzfát című népmesét.

A meséket követően a hegyközcsatári BAD GIRLS lányok ének számait élvezhette a közönség. A lányok előadásukba bevonták a jelenlévő gyerekeket is akik nagyon el voltak ragadtatva, hogy ők is szerepelhettek a nagyokkal.

     A karácsonyi ünnepi rendezvény meglepetéssel ért véget, amelyet a polgármester készített a jelenlévő kicsiknek és felnőtteknek, mindenki kapott egy ajándékcsomagot a szeretete és tisztelete jeléül.

     A közönség nagy megelégedéssel tért haza otthonaikba, hiszen ilyen még nem volt Hegyközcsatárban, de mindenki reméli, hogy még lesz ehhez hasonló, hiszen a közös ünneplés mellett közösség formáló ereje is volt a mai rendezvénynek. Köszönet érte mindenkinek, média partnerünknek a Bihari Naplónak is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
HARANGSZÓ

KLIKK A BANNERRE

 

 
INGYEN KÉPESLAP SZERETTEINEK
 
TEMPLOMUNK

 
HARANGSZÓ REFORMÁTUS ÚJSÁG
 
PRÉDIKÁCIÓK
 
ADVENT
 
ÉRDEKESSÉGEK
 
CHAT , TÁRSALGÓ
 
 
 
NÉVNAPOK

 

 
EGYHÁZI ZENE VIDEÓK
 1. HINNI TANÍTS URAM
 2. Szívemet hozzád emelem !
 3. Ó Sion, ébredj !
 4. Aki nékem megnyiltál
 5. Az Úr csodásan működik
 6. Isten szívén megpihenve...
 7. Az Úr csodásan működik
 8. Erős vár a mi Istenünk
 9. Óh mi hű barátunk, Jézus
 10. Ne félj !
 11. Velem vándorol
 12. 111-es Zsoltar, Davide
 13. 139-es Zsoltar
 14. 145.Zsoltar-David zsoltara
 15. A világ Megváltója
 16. Az ajtód előtt állok!
 17. Ki Istenének átad mindent !
 18. Maradj velem!
 19. Szózat
 20. Óh, mily kedves név
 21. Ady: Karácsonyi rege
 22. Boldog ember !
 23. Uram áldalak !
 24. Jézus, te égi szép !
 25. Jöttem Jézusom...
 26. Szelíd szemed Úr Jézus
 27. Vágyom én
 28. Lelki probáimban !
 29.  

 
ITT A TE GÉPED

IP

 
A LEGFRISSEBB HÍREK
 
KURZOR
Free Angel ani MySpace Cursors at www.totallyfreecursors.com

 
JELENLEG

LÁTOGATÓ VAN ITT

 
KÓRUS
 
EMAIL

              

 

A csillagjövõ asztrológia portálon akció! Születési horoszkóp + 3 év elõrejelzés + Párkapcsolati elemzés 2000 Ft. katt!    *****    Szereted a humort, jó zenéket? Szeretnél ilyen mûsorban részt venni? Keress oldalamon!    *****    "Revealing the truth is like setting a match on fire. It can bring light or set your world on fire." | PROJECT D.C.    *****    PROJECT DC egy futurisztikus-disztópikus SZEREPJÁTÉK! Bármikor szívesen látjuk a csatlakozókat!    *****    Ne maradj le semmirõl, értesülj elsõ kézbõl a Selena Gomezzel kapcsolatos hírekrõl! Hat éve várja a látogatókat az oldal    *****    Református exmisszus-gyakornok, jégkorong, izomautók, rap zene. Igen, ez mind én vagyok! Hogyan? Nézz be és megtudod! :)    *****    Szeretsz írni? Lenne egy jó témád, amit megosztanál másokkal? Akkor kattints, és nyerj egy vendégposztot nálam! :)    *****    Kedveled Ian Somerhaldert? Odáig vagy a szépséges színésznõért, Nina Dobrevért? Kattints! Nem csak TVD rajongóknak!    *****    Szeretsz filmet nézni? Akkor itt a helyed! Nézz filmet facebook messengeren. Klikk ide!!!!    *****    MAYFLOWER / egy májusban született lány blogja / MAYFLOWER / egy májusban született lány blogja / MAYFLOWER    *****    DESIGN KÉSZÍTÕT KERESEK! 100 KREDIT ÉS MEGJELENÉS JÁR ÉRTE! DESIGN KÉSZÍTÕT KERESEK! 100 KREDIT ÉS MEGJELENÉS JÁR ÉRTE!    *****    ***Egy blog. Egy lány. Egy élet.*** Ðzsí blogol. *G-PORTÁL KÖZÖSSÉGMENTÉS ugyanitt. Ha hiányzik a régi közösség.*BLOG***    *****    Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok    *****    Nézz filmet facebook messengeren!!!! Klikk! Klikk!    *****    ONMYMIND \\ EGY ÁTLAGOS SRÁC BLOGOL MINDENRÕL AMI ESZÉBEJUT \\ ZENE, CIKKEK, KRITIKA? KATTINTS ÉS OLVASS MOST KEDVEDRE    *****    **********Rengeteg AKCIÓ! Vegyszermentes kozmetikmok és bio mosó és tisztítószerek, munkalehetõséggel! ***********    *****    OKTATÁS INGYENESEN az ASZTRO-suliban, Asztrológiai tanácsadás BECSÜLET KASSZÁS alapon! Fordulj hozzám bizalommal!    *****    Bûbájos boszorkák - Charmed - Hírek a folytatásról - Érdekességek - Cikkek - Interjúk - Bûbájos boszorkák - Charmed -    *****    LORDE * ISMERD MEG TE IS A ROYALS ÉNEKESNÕJÉT * LORDE * ISMERD MEG TE IS * LORDE * ISMERD MEG TE IS A ROYALS ÉNEKESNÕJÉT    *****    Re-Startoltunk! Egy SZEREPJÁTÉK, amelybe bármikor becsatlakozhatsz! Légy te is Hõs! Hõsregék RPG